Xiaomi’nin yeni akıllı TV’lerini tanıtacağı tarih belli oldu

Spread the love

Xiaomi, “Mi TV” serisi adı altında ürettiği televizyon modellerini en son geçen sene güncelledi. Mi TV 5 ailesi olarak duyurulan cihazlar bilhassa Quantum Dot 4K OLED ekranlarıyla dikkatleri üzerlerine toplamıştı. Serinin halefi olacak Mi TV 6 akıllı televizyonlar için ise geri sayım başladı.

Xiaomi paylaştığı bir fotoğraf ile tanıtım tarihini açıklarken, yeni akıllı TV’lerdeki öne çıkan yetenekleri vurguladı.

Xiaomi Mi TV 6 serisi Haziran sonunda tanıtılacak
Xiaomi’nin paylaşımına göre, Mi TV 6 ailesine ait en yeni akıllı televizyonları 28 Haziran’da göreceğiz. TV’lerin tanıtım tarihini ve özelliklerini içeren bir fotoğraf yayınlayan şirket tasarıma dair küçük bir ipucu verdi. Önceki nesle göre çok daha geniş bir standa sahip olacağı gözüken cihazların alt çerçevesinde “Xiaomi” logosu yer alacak.

Resmi tanıtım öncesinde TV’lere ait birkaç sızıntı gündeme geldi. Kaynaklara göre Mi TV 6 serisi kuantum teknolojisiyle desteklenen Samsung üretimi OLED panelleri kullanacak. Televizyonların tamamında 4K çözünürlük desteği varsayılan olarak yer alacak. Görüntü kalitesini iyileştirmek için HLG, HDR10 ve HDR10+ desteklerini bünyesinde barındıran televizyonlarda Dolby Vision IQ özelliği de yer alacak.

Mi TV 6 serisine dair bilinmeyen en önemli nokta ise, serinin kaç modelden oluşacağı ve ekran boyutlarının ne olacağı. Hatırlayacak olursanız Mi TV 5 ailesi 55, 65 ve 75 inç olmak üzere toplamda üç model ile satışa sunulmuştu. Fiyatları da 430 dolardan başlıyordu. Buradan yola çıkarak, Mi TV 6’ların da aşağı yukarı 55 ile 70 inç boyutlarında olacağını öngörebiliriz.

kaynak.shiftdelete.com