Facebook, Substack’a rakip olacak servisini duyurdu

Spread the love

Sosyal medya platformu Facebook, çevrimiçi haber bülteni uygulaması Substack‘a rakip olmak için Bulletin servisini faaliyete geçirdiğini duyurdu. Platform, lansman sırasında herhangi bir kesintiye gitmeyecek.

Facebook, abonelik bülteni pazarına giriş yapıyor. Bulletin adı verilen ve yazarların web’de yayınlayıp abonelere gönderilebilen ve Facebook’ta paylaşılabilen yeni hizmetini başlatılıyor. Facebook en büyük avantaj olarak lansman sırasında yazarlarından ücret almayacağını ve çalışmaların ve abone listelerinin tam mülkiyetini elinde tuttuklarını söyledi.

Facebook, Bulletin için birkaç yazarla anlaştı
Anlaşmayla ilgili konuşan Facebook CEO’su Mark Zuckerberg, yaptığı açıklamada yeni platformun bağımsız yazarları güçlendirmeye, yeni kitlelere ulaşmalarına ve işlerini güçlendirmelerine yardımcı olmaya odaklandığını söyledi. Şirket ayrıca spor, finans ve bilim gibi çeşitli konuları kapsayacak şekilde Malcolm Gladwell, Tan France ve Erin Andrews ile sözleşme imzaladı.

Zuckerberg ayrıca, Bulletin’in Facebook’un içerik oluşturucu para kazanma araçlarını büyütmeye devam etme misyonunun bir parçası olduğunu söyledi.

Bulletin, Substack ve diğer haber bültenlerini artan popülaritesine Facebook’un doğrudan verdiği bir cevap oldu. Zira rakiplerden Twitter, yakın zamanda başka bir haber bülteni platformu olan Revue‘yi satın aldı. Ancak Twitter ağına entegre etmek için bir girişim içinde olmadı. Bu arada Substack’ın abonelerde yüzde 10‘luk bir kesinti alırken, Revue‘nin ise yüzde 5‘lik bir kesinti aldığını belirtmekte fayda var.

Bulletin servisine şu aşamada kayıtlar kabul edilmiyor. Ancak Facebook zaman içinde daha fazla yazar ekleneceğini söyledi.

kaynak.shiftdelete.com