Microsoft Flight Simulator performans artışı elde edecek

Spread the love

Microsoft Flight Simulator, başarılı bir uçak simülasyonu. Havacılık ile ilgilenen birçok insan Flight Simulator’ü tercih ediyor. Flight Simulator 27 Temmuz’da Xbox Series X|S için geliyor ve yeni platforma gelmesiyle birlikte hem konsol hem de PC tarafında birçok performans iyileştirmeleri alacak.

Microsoft Flight Simulator oyun motorunun bir kısmı yeniden yazıldı
Flight Simulator, Xbox Series X|S çıkışı ile birlikte aynı gün Xbox Game Pass’e konsollar için gelecek. Bu yüzden simülasyon konsollar için elden geçti. Optimizasyon ve performans geliştirmeleri yapıldı. Güncelleme 5 olarak adlandırılan yeni içerikler, Xbox’a çıkış yapacak Flight Simulator sürümü olarak karşımıza çıkacak. Oyunu PC’de çalıştıran oyuncular için de gelecek olan bu güncelleme PC tarafına da bir performans sağlayacak. Flight Simulator’un motorunun bir kısmı bu işlemler için tekrardan yazıldı. Motorun tekrardan yazılmasındaki ana amaç CPU performansını artırmak.

Oyunu geliştiren şirket Asabo’nun CEO’su Sebastian Wloch yapılan bir canlı toplantıda, şu anki oyun sürümü ile Manhattan üzerinde gerçekleştirilen bir uçuşun ortalama 40 fps aldığını gösterdi. Aynı uçuş, aynı ayarlar kullanılarak Güncelleme 5’ten sonra aynı PC’de ortalama 60 fps alacak.

Tüm bu gelişmeler simülasyonun performansını, DirectX 12 optimizasyonları olmadan artırabilecek. CPU kullanımın azalması ile birlikte konsol tarafında daha çok GPU kullanımı sağlanabilecek. Wloch, gelecek olan güncelleme sayesinde VR performansının da artacağına dikkat çekti. Güncelleme 5, 27 Temmuz‘da Xbox Series X|S sürümüyle birlikte geliyor. Aynı güncelleme PC tarafına da gelecek.

kaynak.shiftdelete.com