Windows 11, Android kullanıcılarının hayalini gerçekleştirdi

Spread the love

Windows 11 işletim sisteminin x64 ve ARM tabanlı cihazları destekleyen ön izleme sürümleri yayınlandı. Kararlı halinin çıkmasını beklemeyip bir an önce kavuşmak isteyen kullanıcılar bilgisayarlarına yüklemeye başladılar. Geçtiğimiz günlerde bir geliştirici Microsoft Lumia 950 XL akıllı telefonu ile Windows 11 yüklemeyi başarmıştı.

Mobil cihazlarla uyumlu tasarlanmamasına rağmen ARM desteği sayesinde telefonlara kapısını açan Windows 11 bu kez OnePlus 6T ile çalışırken görüntülendi. Hatta cihaza GTA 5, CS:GO gibi oyunlar daha başarıyla yüklenip oynanabildi. Ancak birtakım özelliklerin çalışmadığı ortaya çıktı.

Windows 11, Android telefonda GTA 5 oynattı
Windows 11’i OnePlus 6T akıllı telefona uyarlayan Renegade Project isimli bir geliştirici ekibi o anları videoya kaydetti. Cihazın boot menüsüne giriş yaparak kurulum dosyasını dahili hafızaya flashlayan ekip işletim sisteminin ARM64 tabanlı sürümünden faydalandı. Microsoft bunu normalde Surface X Pro gibi Qualcomm işlemcili cihazlar için geliştirmişti. Ancak meraklı gözler mobille de uyumlu hale getirmeyi başardılar.

Renegade Project, OnePlus 6T üzerinde çalışan Windows 11 ile oyun oynayabildiklerini açıkladı. Bu bağlamda bir liste hazırlayan ekip hangi oyunları başarıyla çalıştırabildiklerini paylaşırken; Crysis, Counter-Strike Global Offensive, Mafia, Need For Speed ​​Most Wanted ve GTA 5′in listede yer alması dikkat çekti. Bu anlamda yıllardır hayalini kurduğumuz Android telefonda GTA 5 oynamanın dolaylı yoldan mümkün olduğunu söyleyebiliriz.

Windows 11 yapısı itibariyle mobil cihazları desteklemediği için OnePlus 6T’de bazı özellikleri kararlı çalışmadı. Örneğin Bluetooth, Wi-Fi ve hoparlörün etkinleştirilemediği belirtildi. Buna karşın dokunmatik ekran, USB ve GPU ise herhangi bir sorun yaşatmadı. Çiçeği burnunda işletim sistemi şimdiye kadar Raspberry Pi 4, Xiaomi Mi 8 ve Microsoft Lumia 950 XL’a da yüklenmişti.

kaynak.shiftdelete.com