Qualcomm CEO’su Apple’ı geçebileceklerine inanıyor

Spread the love

Mobil işlemci pazarının lideri Qualcomm, özellikle orta ve üst seviye telefonlarda karşımıza çıkıyor. Tek başına pazarın yüzde 40’ına hakim olan şirket, sık sık Android üreticilerle iş birliği yapıyor. Ancak ABD’li yonga üreticisinin mobil dışında da hedefleri var.

Gittikçe güçlenen mobil işlemcilerin kullanım oranını artırmak isteyen Qualacomm, ARM mimarisinin kullanım alanını genişletmek için çalışmalara başladı. Apple’ın izinden giden şirketin CEO’su, önümüzdeki yıl Apple’ı geçebileceklerine inandıklarını duyurdu.

Qualcomm CEO’su açıkladı
Şirketin yeni lideri Cristano Anom, katıldığı bir toplantıda Qualcomm’un geleceği hakkında önemli açıklamalar yaptı. Konuşmasında Intel ve AMD‘den bahseden başarılı iş insanı, üreticilerin uzun süredir müşterilerini memnun edemediğini belirtti. Kimsenin Apple Silicon kadar enerji verimli ürünlere sahip olmadığını ve bunu değiştireceklerini açıkladı.

Anom, Qualcomm‘un elindeki mühendislerle, pazardaki en iyi çipi sunabileceğine inandığının altını çizdi. Söz konusu mühendislerin pek çoğunun daha önce Apple‘da çalıştığını düşünürsek bu oldukça yüksek bir ihtimal. Şirket ayrıca, siyasi gerilimlere rağmen çekirdek akıllı telefon çip işini güçlendirmek için Çin’den gelen yatırımları destekliyor. ABD’nin Huawei’e uyguladığı yaptırımlar, Qualcomm‘a çok daha fazla gelir elde etme fırsatı veriyor.

Şirketin dizüstü bilgisayarlar için te planı işlemci değil. Yaygınlaşan taşınabilirlik modası, Qualcomm için yeni fırsatlar doğuruyor. İşlemci üreticisi, 5G bağlantısını dizüstü bilgisayarlara taşımak istiyor. Şirket tüm bu projeler için yılın başında satın aldığı Nuvia’ya güveniyor. 1.4 milyar dolara satın alınan Nuvia, M1 işlemcileri tasarlayan eski Apple çalışanı tarafından kurulmuştu. Qualcomm bu şirket tarafından tasarlanan işlemci mimarisini kullanarak ARM ile olan bağlarını zayıflatmak istiyor. Ancak “başarılı olacak mı?” sorusu şimdilik gizemini koruyor.

Qualcomm CEO’su Apple’ı geçebileceklerine inanıyor

kaynak.shiftdelete.com