Rus bilgisayar korsanları, ABD’li parti komitesine saldırdı

Spread the love

Devlet destekli bir Rus bilgisayar korsanlığı grubu, hafta sonu Cumhuriyetçi Ulusal Komitesi’ne ait bilgisayar sistemlerine sızdı. Gerçekleşen sızıntının ardından Bloomberg konuya dair bir rapor yayınladı. Yayınladığı raporda Bloomberg; Başlangıçta ABD ve müttefiklerine yönelik yüksek profilli siber saldırının arkasında olduğuna inanılan bilgisayar korsanlarının, APT29‘un elinde bir ihlale maruz kaldığını ortaya çıkardığını ifade etti.

Yetkililer raporu reddetti
Ancak bu raporun ardından GOP yetkilileri asıl kurbanın Synnex olarak bilinen bir üçüncü taraf BT hizmetleri sağlayıcısı olduğunu söyleyerek raporu reddetti. Yapılan saldırının, daha büyük bir tedarik zinciri siber saldırısının arka planında ve ABD ile Rusya arasında siber casusluk kampanyaları nedeniyle artan düşmanlıkların ortasında düzenlendiği öne sürülüyor.

Genelkurmay Başkanı Richard Walters konuyla alakalı yaptığı açıklamada, “Cumhuriyetçi Ulusal Komitesi’nin saldırıyı hafta sonu öğrendiğini ve Synnex hesaplarından bulut ortamımıza tüm erişimi hemen engellediğini” söyledi.

Ayrıca Walters, Microsoft ile sistemlerini gözden geçirdikten sonra, hiçbir RNC verisine erişilmediğini aktardı. Sözcü Mike Reed ise Bloomberg’e “RNC’nin saldırıya uğradığına veya herhangi bir RNC bilgisinin çalındığına dair bir belirti olmadığını” belirtti. Walters, yetkililerin şu anda konuyla ilgili kolluk kuvvetleriyle çalıştığını da sözlerine ekledi.

Bilgisayar korsanları, pandeminin neden olduğu çalışma düzenlerindeki kesintiden şantaj yapmak ve hasara neden olmak için yaptığı siber saldırıların sayısını artırdı. Birkaç gün önce, bilgisayar korsanlarının yönetim yazılımı devi Kaseya’nın sistemlerini ihlal etmesinden sonra 200’den fazla yönetilen hizmet sağlayıcının güvenliğine zarar verildi . Bundan önce, önde gelen ABD yakıt tedarikçisi Colonial, bir fidye yazılımı saldırısına maruz kaldıktan sonra ana boru hatlarından birini kapatmak zorunda kalmıştı.

kaynak.shiftdelete.com