Havayolu şirketinden Apple M1 hamlesi!

Spread the love

Apple’ın M1 işlemcisiyle piyasaya sürdüğü yeni iPad Pro, son tüketicinin yanı sıra firmaların da radarına girdi. Amerika merkezli havayolu şirketi JetBlue Airways, Apple M1 iPad Pro modeline geçiş yapıyor. Şirket, ilk olarak 2015 yılında pilotlarına iPad vermeye başlamıştı. Firma 8 yılın sonunda yeni iPad’lere geçme kararı aldı.

JetBlue Airways, uçuşlarında M1 işlemcili iPad Pro kullanacak
iPad’lerin iş veya okul odaklı kullanımı oldukça yaygın. Ancak şirketler de Apple’ın tabletine ilgi gösteriyor. JetBlue Airways, iPad’in uçuşlarda kullanmak için paha biçilmez bir cihaz olduğunu belirtti. Ayrıca firma, iPad’in kokpitte; operasyonel izleme uygulamaları, sistem bakım kontrolleri gibi işlemleri çok pratik ve hızlı şekilde yaptığını ifade etti.

ABD’li JetBlue Airways, Apple M1 işlemcili iPad Pro kararı için bugün yaptığı açıklamada aynı zamanda cihazın teknik özelliklerini vurguladı. Şirket, tabletin ince ve hafif tasarımının yanı sıra Liquid ekranı ile kokpit için uygun olduğunu belirti. Diğer yandan M1 işlemcisinin, uçuş sırasında birden fazla uygulamayı yüksek performansla çalıştırdığını belirtti. Havayolu firmasının M1 işlemcili iPad’e geçmesinin bir diğer sebebi ise 5G oldu. Firma, 5G sayesinde pilotların yüksek hızda indirme yapma imkanı olduğunu belirtti.

Pilotların iPad’i kullanacağı alanlar ise; iletişim, navigasyon, gözetim ve teknik programlar şeklinde olacak. Aynı zamanda pilotlar, türbülansı önlemek için gerçek zamanlı hava durumu kontrollerini de tablet üzerinden yapacak.

JetBlue Airways, bu yenilikçi adımıyla markayı tanıyan kişileri şaşırtmadı. Çünkü şirket, 2015 yılında iPad’leri kokpite taşıyarak, uçuşları için iPad kullanan ilk ABD’li havayolu şirketlerinden biri olmuştu.

kaynak.shiftdelete.com