Xbox’tan çocuk hesapları için ebeveyn dostu özellik!

Spread the love

Yeni nesil konsolları ile uzun süredir gündemde olan Xbox, kullanıcı deneyimini üst seviyeye çıkaracak hamleleri ile öne çıkıyor. Şirket çocuk oyuncuları fazlası ile önemserken, özellikle son dönemde yaşanan ebeveynlerden habersiz oyun harcamaları gibi birçok sorunun da önüne geçmeyi hedefliyor.

Xbox Family Settings uygulaması güncellendi
Şirket, halihazırda Xbox Family Settings uygulaması kapsamında ebeveynlere çocuklarının Xbox konsolları üzerindeki aktivitelerini kontrol etme imkanı sunuyor. Ancak son dönemde ailesinden habersiz oyunlara binlerce dolar para harcayan çocuk oyuncuların sayısında ciddi derece artış olması nedeni ile Xbox Family Settings uygulamasına yeni özellikler getirildi.

Uygulamaya gelen en dikkat çeken özelliklerden biri de şüphesiz harçlık belirleme özelliği oldu. Bu özellik ile ebeveynler, çocukları için kendi belirledikleri bir bütçe koyarak habersiz yapılan harcamaların önüne geçecek. Ayrıca ”Ebeveyne Sor” özelliği sayesinde de çocukların bir oyun veya uygulama içi harcama yapmak istemeleri durumunda otomatik olarak e-posta gidecek.

Uygulama ve oyun ekran süresi sınırlama, çok oyuncu özelliklerini engelleme ve yaşa uygun olmayan oyunları engelleme gibi mevcut özelliklerinin yanı sıra, çocuk hesabının bakiyesini ve harcama geçmişini tek bakışta görüntüleme özelliği de Xbox Family Settings uygulaması ile ebeveynleri bekliyor.

Yeni güncelleme ile birlikte ebeveynlere çocukları üzerinde daha fazla kontrol imkanı veren Xbox, Family Settings uygulaması ile çocuk oyuncular tarafından habersiz yapılan harcamaların neden olduğu davaların da önüne geçmeyi amaçlıyor.

kaynak.shiftdelete.com