Huawei P50 tanıtım tarihi açıklandı

Spread the love

ABD ambargosu nedeniyle ARM tabanlı işlemci konusunda sorun yaşayan Huawei, iddiaya göre Qualcomm tarafından üretilen özel işlemciyi kullanacak. Yeni modelleri için çalışmalarına devam eden Huawei, P50 serisinin tanıtım tarihini doğruladı.

Huawei, P50 tanıtım tarihini doğruladı
Geçtiğimiz günlerde Huawei’nin 5G teknolojisi konusunda şirketler ile işbirliği yapamadığı için özel bir işlemci ile yoluna devam edeceği sızdırıldı.

Qualcomm tarafından Huawei’ye özel üretilecek olan Snapdragon 888 işlemci 4G teknolojisiyle karşımıza çıkacak. SM8450 model numarası ile üretileceği belirtilen işlemci, performans konusunda standart Snapdragon 888 ile aynı özelliklere sahip olacak.

Dörtlü kamera dizilimiyle geleceği bilinen P50 serisi, Huawei ve Leica tarafından gerçekleştirilen ortaklığın son ürünü olacak.

Yeni modellerin 29 Temmuz’da tanıtılacağını açıklayan Huawei CEO’su Richard Yu, “Mobil fotoğrafçılıkta yeni bir çağın başlangıcına tanık olacaksınız.” ifadelerini kullandı.

Huawei P50 Pro ve P50 Pro Plus modellerinin hangi işlemciyle karşımıza çıkacağı henüz bilinmiyor. Yeni modellerin HarmonyOS 2.0 ile kullanıcılara sunulacağı belirtiliyor.

kaynak.shiftdelete.com