GTA 4’teki Niko Bellic karakteri hakkında en ilginç detaylar

Spread the love

Rockstar Games, 2008 yılında ana karakteri Niko Bellic olan GTA 4 (Grand Theft Auto IV) oyununu piyasaya sürdü. Serinin diğer yapımlarına göre daha karanlık bir havaya sahip olan oyun derin bir hikaye işledi. Böylece oyunculara biraz daha farklı bir deneyim sundu.

Niko Bellic ile alakalı oyun içerisinde bilinmeyen birçok detay bulunuyor. Biz de karakterle ilgili az bilinen ve ilginç gördüğümüz birtakım bilgilere içeriğimizde yer veriyoruz.

Yugoslav savaşlarına katıldı
Niko Sırbistan‘da doğdu ve gençlik yıllarında Yugoslav savaşlarında yer aldı. Oyun sırasında karakterin bir helikopter pilotu ve piyade olduğu vurgulanıyor. Ayrıca erkek kardeşi ve teyzesinin de savaş sırasında öldüğü ortaya çıktı. Mücadele sırasında Niko’nun ekibi pusuya düşürüldü ve çoğu öldürüldü. Yalnızca Niko ve iki arkadaşı hayatta kalmayı başardı.

Ray Bulgarin düşmanlığı
Niko, Bulgarin‘in gemisi Adriyatik Denizi‘nde batana kadar Avrupa‘da Ray Bulgarin adına çalıştı. Karakter gemiden güvenli bir yere kadar yüzdü ve Ray, Niko’nun bu olayı planladığına ikna oldu. Niko, Liberty City‘e gelerek Ray’dan kaçmayı planladı. Ardından Ray’da şehre geldi.

Hikaye ilerledikçe düşman Dimitri Rascalov‘un Bulgarin ile birlikte çalıştığı ortaya çıktı. Niko senaryonun ilerleyen bölümlerinde Bulgarin‘e ait olduğu ortaya çıkan elmas ticaretiyle uğraştı. Bu durum Bulgarin’i, Niko’ya karşı daha da kızdırdı. Ancak Bulgarin hiçbir şey yapamadan öldürüldü.

Çatı katındaki Claude kıyafeti
Oyuncular Playboy X‘i öldürüp çatı katına ulaşarak dolapta tanıdık bir kıyafete denk geliyor. Giysi GTA 3(Grand Theft Auto III)‘de Claude tarafından giyilen aynı siyah deri ceket ve yeşil pantolona benziyor. Serinin hayranları bu geri dönüşü oldukça beğendi. Her iki yapım da Liberty City‘de geçtiğinden bu kıyafet oyuncuların önceki bir kahraman gibi giyinmelerine olanak tanıyor.

İki motorcu çetesi arasındaki savaş
Niko istem dışı olarak The Lost MC ve Angels of Death arasındaki savaşa neden oldu. Karakter Mikhail Faustin tarafından The Lost‘un bir üyesi olan Jason Michaels‘i öldürmekle görevlendirildi. The Lost and Damned DLC‘sinde, Lost başkanı Bill Gray‘in bunu düşman çetesine saldırmak için bir bahane olarak kullandığı ortaya çıktı.

LifeInvader hesabı
GTA 5 (Grand Theft Auto V) oyununda kullanıcılar, Jimmy de Santa karakterini Niko‘nun LifeInvader sayfasına bakarak bulabilir. Bu bir paskalya yumurtasıyken Niko’nun 2013 yılında hala hayatta olduğunu gösteriyor. Niko’nun arkadaş listesinde Little Jacob ve Roman gibi tanıdık yüzler de var. Hesapta Roman’a mutlu yıllar dilemek ve Chinatown‘un resmi gibi gönderiler yer alıyor. Görünüşe bakılırsa sosyal medya Niko’nun dikkatini çekiyor.

Bankayı soyan adam
GTA 4 boyunca Niko‘nun suç hayatından vazgeçmek ve barış içerisinde yaşamak istediği biliniyor. Birtakım olaylardan sonra istediğine kavuşmuş olabilir. GTA 5‘teki Lester Crest, Niko’dan dolaylı olarak Liberty City‘deki bankayı soyan adam olarak bahsediyor.

kaynak.shiftdelete.com