Steam Deck, 60 FPS oyun oynatacak mı?

Spread the love

Valve’ın duyurduğu yeni el cihazını inceleyen IGN, geçen Perşembe günü yeni Steam Deck konsolunun 30 FPS oynanışı hedefleyeceğini açıklaması, birçok kullanıcıyı hayal kırıklığına uğrattı.

Steam Deck’in kare hızı kafaları karıştırdı
Ancak Valve’den Pierre-Loup Griffais bu konudaki yorumunu duyurduğu Twitter gönderisinde, 30 FPS hedefinin performans testlerinde sorun yaratmadığını söyledi. Öte yandan cihazın daha iyi pil ömrü sunması için de bu sınırın bulunduğunu belirten Griffais, bu seçeneğin isteğe bağlı olarak açılabileceğini belirtti.

Leadbetter, Valve’in kendisine Steam Deck’in değişken yenileme hızını destekleyen bir ekrana sahip olmadığını belirttiğini açıkladı. V-SYNC özelliğinin bazı ekran sorunlarına yol açabileceği için bu fikre sıcak bakmayan şirketin 30 FPS’e kilitlemeye yöneleceğini de ayrıca belirtti.

Pierre-Loup Griffais’in Leadbetter’ın bu gönderisine cevabı, Steam Deck’i takip eden ve satın almak planı yapanlar için belirleyici bir konumda bulunuyor. Çünkü halihazırda bilgisayar ve konsolda 60 FPS oyun oynama durumu birçok satın almayı ilk etkileyen faktörlerden oluyor.

kaynak.shiftdelete.com