Shopify’ın NFT satışlarındaki ilk adresi NBA oldu

Spread the love

Kanada merkezli e-ticaret şirketi Shopify, mağazaları üzerinden NFT satmaya başladı. NFT’ler son zamanların en ünlü kripto para fenomenlerinden biri oldu. İngilizce bir isimden gelen bu fenomenin Türkçe karşılığı ise “takas edilemez jeton”. Bu alandaki piyasa oldukça hareketli. Öyle ki rekor fiyatlara satılan sanat eserlerini sıklıkla gündeme getiriyoruz. Şimdi, e-ticaret şirketlerinin de bu alanda adım attığını görmekteyiz.

Shopify mağazalarında NFT satmaya başladı
NFT’ler genellikle doğrudan bir markanın web sitesi aracılığı yerine üçüncü taraf bir pazar yeri aracılığıyla satılmakta. E-ticaret şirketi, markaların kendi NFT’leri için mağazalarını oluşturmasını sağladı. Pazartesi günü NBA ekiplerinden Chicago Bulls, Shopify’da bir çevrimiçi mağaza açtı. Kulüp, burada NBA şampiyonluk yüzüklerinin dijital çizimleri de dahil olmak üzere ilk NFT’lerini satışa çıkardı.

Chicago Bulls’un NFT’leri takımın ilk resmî lisanslı koleksiyonu. Koleksiyonun adı ise The Bulls Legacy Collection. Bulls taraftarları, bir NFT pazarına gitmek yerine artık dijital sanatı doğrudan takımın çevrimiçi mağazasından satın alabiliyor. Üstelik kredi veya banka kartı kullanarak.

Shopify şirketinin ticari hizmetlerden sorumlu başkan yardımcısı Kaz Nejatian, NFT atılımı hakkında konuştu. NBA ekibinin ürünleri satışa çıkardığı ilk gün yalnızca 90 saniye içinde sattığını açıkladı.

TechCrunch‘a konuşan Nejatian, “Daha önce kredi kartlarından NFT satın alabilirdiniz. Ancak dürüst olmak gerekirse, Shopify dışındaki NFT satın alma deneyimi şu anda kimse için harika değil. Bu yüzden bu işi yapmaya karar verdik. Satıcılar ve alıcılar, önemsedikleri şeyleri satın almak için kripto kursu almak zorunda kalmamalı.” dedi. Böylece şirket, NFT oluşturanların doğrudan Shopify mağazaları aracılığıyla ürünlerini satmalarını mümkün hale getirdi.

Nejatian, Shopify’ın birden fazla blok zincirini desteklediğinden, sonunda ürünlerine ve müşteri tabanına göre hangi blok zincirini satmak istediklerini seçebileceklerini söyledi. Buna karşılık, satıcılar bir NFT pazarında satış yapmak istiyorsa, o pazar tarafından desteklenen blok zincirine göre seçim yapmaları gerekiyor. Örneğin, Chicago Bulls NFT’leri için Flow blok zincirini seçti.

Ancak genel olarak, Shopify satıcıları Flow ve Ethereum arasından seçim yapabiliyor. Ama Nejatian’a göre, Shopify yakında diğer blok zincirlerle daha fazla seçeneğe sahip olacak.

kaynak.shiftdelete.com