MagSafe rakibi Realme MagDart tanıtıldı!

Spread the love

Telefona manyetik olarak bağlanan kablosuz şarj sistemi MagSafe’in elde ettiği başarı, Android üreticilerini harekete geçirdi. Geçen hafta Realme’nin bu alanda Apple’a rakip olarak geliştirdiği manyetik kablosuz şarj cihazı hakkında ilk sızıntılar gündeme düşmüştü. Haberler doğru çıktı, MagDart olarak adlandırılan yeni aksesuar tanıtıldı.

Realme MagDart ailesinde neler var?
MagDart aslında başlı başına bir ekosistem özelliği taşıyor. Bu ekosistemin tamamlayıcı niteliğindeki ana ürün ise MagDart şarj cihazı. Realme’ye göre “dünyanın en hızlı manyetik kablosuz şarj cihazı” olan bu adaptör 50W güç sağlayabiliyor. Ayrıca 65W SuperDart kablolu şarj cihazına takıldığında MagDart adaptörün 4,500 mAh’lik telefon pilini 54 dakikada yüzde 100’e çıkarabildiği söyleniyor.

Tıpkı Apple’ın yaptığı gibi disk formatında MagDart şarj cihazı da geliştiren Realme, kullanıcılara 15W güç vaadinde bulundu. MagSafe rakibine kıyasla yüzde 26,4 daha ince olan ürün, açıklanan verilere göre 4,500 mAh’lik akıllı telefonu 90 dakikada tam doldurabiliyor. Apple’ın çözümüyle karşılaştırıldığında, MagDart teknik olarak daha hızlı şarj edebileceği anlaşılıyor.

MagDart Power Supply olarak adlandırılan bir başka ürün, Apple’ın yakın zamanda piyasaya sürdüğü MagSafe Battery Pack’iyle benzerlik gösteriyor. Realme bu cihazın kablosuz şarj standı olarak kullanılmasını sağlayacak bir ek aksesuar da duyurdu.

Tüketicilerin kredi kartı, kimlik gibi kart formatındaki özel eşyalarını koyabilecekleri bir cüzdan tasarlayan Realme, bu ürünü ise MagDart Wallet olarak isimlendirdi.

Realme GT modeli için tasarlanan MagDart kılıfını da görücüye çıkaran Çinli üretici, bu kılıfta karbon fiber tarzı bir malzeme kullanıyor. Üründe Type-C port desteği bulunuyor.

Ters kablosuz şarjla çalışan MagDart Beauty Light sahnede
Realme’nin MagDart ekosistemindeki en dikkat çekici ürünlerden biri Beauty Light oldu. İsminden de anlaşılacağı üzere öz çekim ışığı barındıran üründe 60 mini LED bulunuyor. Üzerinde parlaklık ve renk sıcağı gibi değerlerin değiştirilmesi sağlayan bir de fiziksel düğme yer alıyor. Ayrıca ters kablosuz şarj desteği de mevcut.

MagDart fiyatı henüz açıklanmadı. Ayrıca tanıtılan cihazların hangi Realme telefonlarıyla uyumlu olacağı da belli değil, şimdilik Realme GT ile kesin olarak çalıştığı biliniyor. Eğer şirket bu ürünü bütün cihazlarıyla uyumlu yapmayı başarırsa işte o zaman Android ekosisteminde yepyeni bir dönemi başlatmış ve Apple’a dişli bir rakip olmuş olacak.

kaynak.shiftelete.com