Blizzard’daki taciz skandalı istifa getirdi

Spread the love

Bir süredir gündemde olan, çok sayıda çalışana cinsel taciz ve ayrımcılık uygulandığı ortaya çıkan Blizzard skandalından bir istifa haberi geldi. Şirkette başkanlık koltuğunda bulunan J. Allen Brack, yeni fırsatlar kovalamak amacıyla şirketten ayrıldığını açıkladı.

Blizzard Entertainment’in Başkanı olan J. Allen Brack, California Adil İstihdam ve Konut Departmanı tarafından yürütülen bir soruşturmada taciz ve ayrımcılıkla ilgili iddiaların hedefi olmasından kısa bir süre sonra, görevinden ayrılıyor.

Blizzard, iki kişi tarafından yönetilecek
Şirket çalışanlarına sabah saatlerinde Brack’ın ayrılacağı bildirildi. Activison Blizzard cephesinden yapılan duyuruda ise, eski Vicarious Vision başkanı Jen Oneal ve eski Xbox yöneticisi Mike Ybarra‘nın artık stüdyonun ortak lideri olarak görev alacağı belirtildi.

Blizzard’ın sitesinden yayınlanan bir mesajda, konuyla ilgili şu ifadeler kullanıldı:

“Her iki lider de Blizzard’ın kadınlar ve herhangi bir cinsiyet, etnik köken, cinsel yönelim ya da geçmişe sahip insanlar için en güvenli, en sıcak iş yeri olmasını sağlamak için yapılacak çalışmalara derinden bağlı olacak. Uzun yıllara dayanan endüstri deneyimleri ve bütünlükle kapsayıcılık konusundaki derin bağlılıkları ile Jen ve Mike, Blizzard’a özen, şefkat ve mükemmellik anlayışıyla liderlik edecek”.

Öte yandan eski başkan Brack da, görev değişikliğiyle ilgili, “Jen Oneal ve Mike Ybarra’nın Blizzard’ın tam potansiyelini gerçekleştirmesi için ihtiyaç duyduğu liderliği sağlayacağından ve değişimin hızını artıracağından eminim. Bunu tutku ve coşkuyla yapacaklarını ve şirketi bu kadar özel kılan kültürümüzün bileşenlerine en üst düzeyde bütünlük ve bağlılıkla liderlik edeceklerini tahmin ediyorum” ifadelerini kullandı.

2018’de şirketin başına geçen J. Allen Brack, World of Warcraft’ın geliştirilmesine öncülük etti. Kadın çalışanlar şirket bünyesinde varlık göstermenin kardeş kültürü nedeniyle imkansız haline geldiğini ve WoW serisinin getirdiği para ve kıdemli çalışanların uzun görev süreleri nedeniyle toksik kültürün dokunulmaz bir hal aldığını belirtti.

kaynak.shiftdelete.com