Terminator: Genisys’in yönetmeninden şaşırtıcı itiraf!

Spread the love

Terminator: Genisys filminin yönetmenlik koltuğunda oturan Alan Taylor, gündeme bomba gibi düşecek bir itirafta bulundu. 2015 yılında vizyona giren yapım, hayranları tarafından topa tutulmuştu. Görünüşe göre usta yönetmen de bu durumdan oldukça etkilenmiş.

Filmin gişede çakılması ve ağır eleştiriler karşısında çok üzüldüğünü aktaran usta yönetmen, emekliliği dahi düşünmüş. Sürecin yıpratıcılığından dem vuran Taylor, uzun bir toparlanma sürecine girdiğini belirtti.

Alan Taylor: “Film yapma isteğini kaybettim”
HBO yapımı The Many Saints Of Newark dizisi ile ekranlara dönecek olan Alan Taylor, yaşadığı süreci anlattı. Depresyona girdiğini ifade eden yönetmen, sözlerine şu şekilde devam etti:

Film yapma isteğimi kaybetmiştim. Yönetmen olarak yaşama isteğimi dahi kaybetmiştim. Bu durum karşısında kimseyi suçlamıyorum. Süreç benim için hiç iyi geçmedi. Bu yüzden film yapmanın keyfini yeniden keşfetmek zorunda kaldım.

Efsanevi Terminator serisinin beşinci filmi olan yapım, pek çok açıdan beklentilerin altında kalmıştı. Devam projeleri de rafa kaldırılan film, IMDB‘de hayranlardan 6.3 puan almıştı. 2029 yılında başlayan Genisys, Sarah Connor‘ı korumaya gelen zaman yolcusu Çavuş Kyle Reese‘i merkezine alıyor.

Yapımı 156 milyon dolar tutan Terminator: Genisys, küresel çapta 440 milyon dolarlık gelir elde etti. Bununla birlikte film, gelir bakımından Terminator 2‘nin gerisinde kaldı. Her ne kadar 440 milyon dolar yüksek gibi gözükse de yapımın kadrosu, daha fazlasını vadediyordu. Filmde başrollerde Game of Thrones dizisinden tanıdığımız Emilia Clarke yer alıyordu. Usta oyuncuya, serinin bir numaralı ismi Arnold Schwarzenegger eşlik ediyor.

Matt Smith, J. K. Simmons, Jai Courtney gibi isimlerinde yer aldığı yapımın kötü performansı hayranları da büyük hayal kırıklığına uğrattı.

Ünlü yönetmen artık toparlandı
The Sopranos dizisinin ön bölümünü çeken Alan Taylor, 6 yıl aradan sonra sahalara geri döndü. HBO tarafından prodüksiyonu üstlenilen dizi, Ekim 2021‘de yayınlanacak. Tony Soprano‘nun gençlik yıllarına odaklanacak yapım, önemli yıldızları kadrosunda bulunduruyor.

Dizinin başrollerinde, Michael Gandolfini, Jon Bernthal, Ray Liotta ve Vera Farmiga yer alıyor. Bakalım usta yönetmen uzun süren toparlanma sürecinin ardından, izleyenleri memnun etmeyi başaracak mı? Bekleyip göreceğiz.

kaynak.shiftdelete.com