Intel’den yeni Alder Lake işlemcileri için Windows 11 açıklaması

Spread the love

Intel, bu yıl içerisinde piyasaya sürülmesi beklenen Alder Lake işlemcileri hakkında daha fazla bilgi aktardı. Microsoft ile yürütülen iş birliği dolayısıyla, yeni işlemciler Windows 11 işletim sisteminde daha iyi performans gösterecek.

İki şirket, yeni işlemcilerin çekirdek tasarımlarını ve Windows ile iletişim kurma şeklini optimize etmek için birlikte çalışıyor. Alder Lake, çok sayıda çekirdek yerine performans çekirdekleri ve verim çekirdek ismini verdikleri iki tür çekirdek içeriyor. İlki olan performans çekirdekleri oyun ve içerik oluşturma gibi yoğun güç gerektiren görevlerle uğraşıyor. İkincisi verimli çekirdek ise daha düşük öncelikli arka plan işlerini yerine getirmede rol oynuyor.

Intel ve Microsoft iş birliği, yeni Intel Thread Director teknolojisini ortaya koydu
İşletim sistemlerindeki iş parçacıkları ve zamanlamayı işlemek geliştirilmiş yöntemler gerektiriyor. Bu durum da Alder Lake gibi hibrit işlemcilerin bir başarı anahtarı oluyor. Ortaya çıkan işbirliğinde özellikle Alder Lake’e gelen Intel Thread Director adlı yeni bir seçenek üzerinde çalışıldı. Intel Thread Director, Windows 11 işletim sistemiyle Intel’in yeni CPU’larının oldukça verimli bir şekilde çalışmasını sağlayacak.

Thread Director‘dan kısaca bahsedelim. Bu teknoloji, görevleri aktif olarak tanıyarak bunların performans çekirdeğine mi yoksa verim çekirdeklerine mi atanacağına karar veren bir mekanizma görevi üstleniyor. Örneğin oyun ve içerik oluşturma gibi işlemler performansa giderken, arka plan işlemleri verime yönlendiriliyor. Thread Director, yazılım açısından şeffaf olduğundan Alder Lake‘in iki temel türünün doğru şekilde işlenmesi amacıyla herhangi bir işletim sistemiyle çalışabiliyor.

Thread Director, mobilden masaüstüne ölçeklenebiliyor. Bu yüzden önümüzdeki süreçte çeşitli cihazlarla karşımıza çıkacak. Intel‘in Alder Lake CPU’ları, eşit sayıda performans ve verim çekirdeğine sahip olması için amiral gemisi modellerinde 16‘ya kadar çekirdek bulunacak.

Sizler Intel ve Microsoft‘un ortaya koyduğu Thread Director hakkında ne düşünüyorsunuz? Fikirlerinizi yorumlar kısmından bizlerle paylaşmayı unutmayın.

kaynak.shiftdelete.com