Samsung’u üzecek pazar payı araştırması

Spread the love

Şu anda herhangi bir tıbbi araştırma olmamasına rağmen görme duyusunun AMOLED ekranlarda daha hızlı bozulduğu öne sürülüyor. Bu yüzden kullanıcılar daha çok OLED ekran tercih ediyor. Samsung bir süredir OLED üretiminin liderliğini elinde tutuyor. Buna rağmen pazar payı gün geçtikçe azalmaya devam ediyor.

Şirketin yüzde 90 olan OLED pazar payı düşüşe geçerek yüzde 69,5 civarlarına geldi. Bu da geçen aya göre yüzde 20 düşüş yaşadığı anlamına geliyor.

Çinli OLED üreticileri Samsung’un pazar payını düşürüyor
Samsung‘un pazar payı OLED üretimiyle kendini ispatlamış BOE, Visionox, TCL China Star Optoelectronics ve Tianma Microelectronics‘in yükselmesiyle düşmeye başladı. Bunlar giderek artan bir şekilde Xiaomi, Oppo, Vivo, iQOO ve diğer şirketler tarafından talep görüyor. Böylece Çinli OLED ekran üreticilerinin toplam payı, bir çeyrek önce yüzde 15,6 iken şu an yüzde 24,2‘ye ulaştı.

Çin‘deki üreticiler arasında bir çeyrek önceye göre 14.28 milyon panel satışıyla en çok OLED sevkiyatı yapan şirket BOE oldu. İkinci sırada ise 9.8 milyon sevkiyatla Visionox yer alıyor.

Samsung, SSD pazarında da düşüşte!
Samsung, OLED pazarında düşüşe geçtiği gibi SSD pazarında da bu alçalmayı sürdürüyor. 2021 yılının ikinci çeyreğinde SSD sevkiyatları birinci çeyreğe oranla daha düşüktü. Bu durum belirli bileşenlerin eksikliğinden kaynaklanan talebin azalmasından kaynaklanıyor. SSD arzı, sabit disk arzını yüzde 47 oranıyla geçti. Ancak HDD’ler SSD’leri satışlarda yüzde 411 oranında geride bıraktı.

Samsung burada lider SSD üreticisi olma statüsünü korudu. İkinci ve üçüncü sırada teknoloji şirketini, Western Digital ve Kioxia takip ediyor.

İlk çeyrekte SSD sevkiyatları 99 milyona ulaştı
2021 yılının ikinci çeyreğinde piyasaya toplamda 99,6 milyon SSD (Katı hal sürücüsü) sevkiyatı gerçekleşti. Analist firması TrendFocus‘un en son raporuna göre, ilk çeyrekte sevkiyatlar 99.438 milyon katı hal sürücüsüne ulaştı. İkinci çeyrekte sevkiyatı yapılan toplam sürücü kapasitesi yüzde 10,7 artarak 68,63 eksabayt oldu.

kaynak.shiftdelete.com